Aktuellt

Mars månads gästutställare

Christel Jönsson – tovning

 

Nu i mars är du välkommen att njuta av Christel Jönssons underbara tovade figurer och andra mjuka textilskapelser. Christel är toverska och har haft sitt företag Toveriet i snart 25 år. Hon tovar både skulpturellt (fåglar, hustomtar, djur) och kläder (hattar, sjalar, västar) samt kuddar och mer lekfulla föremål.

 

Tygerna till kläder gör hon i en teknik som heter nuno-tovning, vilket innebär att man tovar ihop ull med siden eller ett annat glest tyg som bomulls gaze-väv. Vackra, mjuka och sköna plagg, kuddar m.m syr hon av tygerna. Att kunna färga ull är också en viktig del i arbetet. Det gäller att få rätt nyans på ullen och tyget. Ullen hon använder kommer från svenska fårraser (finull, gotlandsull, leichesterull) men hon använder även den australienska fårullen merino.

 

Christel har under åren utbildat sig hos etablerade konstnärer både i tovningsteknik mönterkonstruktion, foto och broderi samt färglära. Idag håller hon egna kurser i de olika tovningsteknikerna. Läs mer om Christel på www.toveriet.se.

 

 

Välkommen in i vår butik för att hitta presenten du letar efter eller det där lite speciella till dig själv! Butiken är full med konsthantverk av hög kvalité!

 

Hos oss får du alltid dina presenter

fint inslagna med eleganta band!

 

Öppettider

Tisdag-Fredag

11-18

Lördag

11-16

Kontakt

Agnesgatan 1

211 33 Malmö

Ring oss:

040-661 63 43

E-mail:

info@filialen.se